Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Επιβεβλημένη η ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νέου Μαρμαρά επισκέφτηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσής της για τις ανάγκες της υπηρεσίας κατά την νέα αντιπυρική περίοδο.


Την Κυριακή Μάλαμα ενημέρωσαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αριστείδης Κατιρτζίδης και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νέου Μαρμαρά.

Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη επείγει η άμεση ενίσχυση του προσωπικού, με δεδομένες τις τεράστιες ανάγκες της Χαλκιδικής σε αντιπυρική θωράκιση, αλλά και τον μεγάλο δασικό όγκο του Νομού, ο οποίος δεν επιτρέπει επουδενί της μείωσης της οργανικότητας της υπηρεσίας.

Στο ίδιο πλαίσιο τονίστηκε η ανάγκη για κάλυψη όλων των στελεχών της υπηρεσίας, ανεξάρτητα από την μορφή της σύμβασης τους με επαρκή μέσα προστασίας, ώστε να μην υπάρχουν πυροσβέστες πολλαπλών ταχυτήτων.

Επίσης, τα στελέχη της πυροσβεστικής επανέλαβαν την ανάγκη για ενίσχυση του στόλου των οχημάτων και των πτητικών μέσων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης και στο ζήτημα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και του συντονισμού με το σύνολο των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Η Κυριακή Μάλαμα επανέλαβε από την πλευρά της ότι η πυροπροστασία πρέπει να γίνει ένας από τους πρώτους εθνικούς στόχους και σε αυτή την κατεύθυνση η στήριξη του έργου της πυροσβεστικής είναι απολύτως απαραίτητη.

Σημείωσε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε η πυροσβεστική υπηρεσία της Χαλκιδικής να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό, να μην γίνει κανιά απόσπαση που θα την αποδυναμώσει, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί συστηματικά τις ανάγκες της υπηρεσίας και των στελεχών της, ώστε να συνεχίσει να προστατεύει με την ίδια επιτυχία τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων και το περιβάλλον της Χαλκιδικής.


.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα