Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επιχείρηση καθαρισμού του Πύργου της Ν. Φώκαιας

Ειδικό συνεργείο με εντολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους ξεκίνησε τον καθαρισμό του Πύργου της Νέας Φώκαιας που άγνωστοι βανδάλισαν τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Τα ίχνη των ασυνείδητων βανδάλων απομακρύνονται με αμμοβολή, ωστόσο το εγχείρημα είναι δύσκολο και χρονοβόρο λόγω της λαδομπογιάς που χρησιμοποιήθηκε. Λόγω της  βροχής οι εργασίες σταμάτησαν και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη.

"Η Εφορεία μας είναι πρόθυμη να προσεγγίσει τους μαθητές στα σχολεία της περιοχής, προκειμένου να τους ενημερώσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους για τη ζημιά που προκαλούν αυτές οι αλόγιστες αναγραφές και τα γκράφιτι στα μνημεία" επισημαίνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους σε ανακοίνωσή της.

Ο Πύργος που αναστηλώθηκε το 2017 και έγινε επισκέψιμος αποτλεέι έναν πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης για την Κασσάνδρα.

Οι άγνωστοι δράστες αδιαφορώντας για το μνημείο και την ιστορία του τόπου τους έγραψαν σύνθημα με μπογιά, αμαυρώνοντας το επιβλητικό μνημείο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα