Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών χωρών επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ν.Προποντίδας στο πλαίσιο του Προγράμματος 'Europe for citizens'

Εκπροσώπους από Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, B. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Τσεχία Σλοβακία, Κροατία, Λετονία, Πολωνία, Εσθονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “Europe for citizens” με θέμα «Χορδές που μας ενώνουν μέσω της Μετανάστευσης», υποδέχθηκε στο δημαρχείο Ν.Προποντίδας ο δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο διοργανωτής του προγράμματος είναι ο Δήμος Gondomar της Πορτογαλίας.


Στην ομιλία του, αφού τους καλωσόρισε, παρουσίασε τον Δήμο Ν.Προποντίδας και τα κύρια χαρακτηριστικά του, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του προγράμματος είχε την ευκαιρία να εστιάσει στο γεγονός ότι ο Δήμος αποτελείται κυρίως από πρόσφυγες αλλά και υποδέχεται σήμερα πρόσφυγες από την Ουκρανία. Αναφορά έγινε και στην οικονομική μετανάστευση που είναι και πάλι αμφίπλευρη. "Δεχόμαστε δηλαδή μετανάστες αλλά και μεγάλη μερίδων νέων μας φεύγει ακόμη και σήμερα σε χώρες τους εξωτερικού" σημείωσε ο κ. Καρράς.


Στη συνέχεια υπεγράφη μία άτυπη αδελφοποίηση ανάμεσα στον διοργανωτή Δήμο του Προγράμματος και στον Δήμο Ν.Προποντίδας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα