Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Περιφορά των Επιταφίων στη Χαλκιδική -ΦΩΤΟ-

Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε η περιφορά του Επιταφίου στα χωριά και στις κωμοπόλεις της Χαλκιδικής, ύστερα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στον Πολύγυρο η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου. Ξεχωριστεί λιτανεία του επιταφίου πραγματοποιήθηκε από την ενορία του Αγίου Χαραλάμπους.

Στα Ν. Μουδανιά οι πιστοί είχαν κατακλύσει τον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Κορυφινής και στη συνέχεια ακολουθούσαν τις πομπές των δύο επιταφίων κρατώντας κεριά στα χέρια, ενώ παραβρέθηκε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απ.Πάνας και άλλοι επίσημοι. Οι δύο επτιάφιοι συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Ιερισσό παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος όπου ακολούθησε την περιοφρά των επταφίων από τις δύο ενορίες της Ιερισσού στην κεντρική πλατεία.

Η περιοφορά του Επιταφίου στη Ν.Σκιώνη έγινε στο φως του δύσης του ηλίου στο γραφικό λιμάνι του χωριού. (κεντρική φωτο ρεπορτάζ, Σ.Καρακατσάνης)

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΑ

Μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, φέτος αναβίωσε το έθιμο της συνάντησης των Επιταφίων Ριζών και Παλαιόχωρας μπροστά στο Δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων.

ΟΡΜΥΛΙΑ

ΝΙΚΗΤΗ

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΝΕΑ ΡΟΔΑ

ΣΤΡΑΤΩΝΙ

ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΥΤΟΣ

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα