Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επιστολή Απ. Πάνα για την κάλυψη του κενού του Παιδοψυχιάτρου στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Πολυγύρου

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη και στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης, Δημήτριο Γ. Τσαλικάκη, απέστειλε ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας με θέμα την άμεση ανάγκη κάλυψης του λειτουργικού κενού του παιδοψυχιάτρου στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Πολυγύρου της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Στην επιστολή του ο βουλευτής αναφέρει ότι, τους τελευταίους μήνες στη συγκεκριμένη Δομή δεν υπάρχει παιδοψυχίατρος, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται όλες εκείνες οι απαραίτητες διαγνώσεις, γνωματεύσεις, συνταγογραφήσεις και θεραπείες των παιδιών, με άμεσες συνέπειες τις τρομερές χρονικές καθυστερήσεις για τους ασφαλισμένους και τη ταλαιπωρία των γονέων οι οποίοι αναγκάζονται να διανύουν τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις, αφού οι διαδικασίες ολοκληρώνονται σε Δημόσια Νοσοκομεία της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα τόνισε, πως η γεωμορφολογία της Χαλκιδικής, με πολύ απομακρυσμένους και δυσπρόσιτους οικισμούς καθώς και η ποιότητα του οδικού δικτύου, προκαλούν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και ατελείωτες ώρες ταλαιπωρίας για τις οικογένειες και τα παιδιά που χρήζουν άμεσης δημόσιας κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης. Αναφορικά με την μακροχρόνια υποστελέχωση του (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Πολυγύρου και τις ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων και παροχών, επισήμανε πως δυστυχώς αναιρούνται αυτομάτως και οι αρχικοί λόγοι σύστασης και λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Με την παρούσα επιστολή μου ζητώ την άμεση παρέμβασή του αρμόδιου Υπουργού, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα ώστε δώσουμε στα παιδιά του τόπου μας αυτονόητες κοινωνικές παροχές που τους αξίζουν, διευκολύνοντας ταυτόχρονα και τις οικογένειές τους στον καθημερινό και επίπονο αγώνα τους».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα