Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κασσάνδρα -VIDEO-

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δύσβατη περιοχή στη Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα.

Η πυρκαγιά αυτήν την ώρα - 20:30 - έχει οριοθετηθεί μετά από τις ολοήμερες αγωνιώδεις προσπάθειες επίγειων και εναέριων δυνάμεων για την κατάσβεσή της, τη στιγμή μάλιστα που έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.


Όπως δήλωσε στο halkidikinews.gr ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αριστείδης Κατιρτζίδης, η έκταση που κατέκαψε η φωτιά φτάνει τα 450 στρέμματα και έχει κάψει δάσος και ελαιώνες, περίπου 2 χιλιόμετρα νοτιότερα από το Κασσανδρινό (κορυφογραμμή).


«Απόψε έχουμε στο σημείο 39 οχήματα και 50 άτομα πεζοπόρο. Επίσης 5 βυτιοφόρα και 5 χωματουργικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Κασσάνδρας. Να σημειώσουμε ότι είχαμε τη βοήθεια εθελοντών και του Δασαρχείου και υλοτόμων που έφτασαν στην περιοχή απ’ όλη την Κασσάνδρα και τον Ταξιάρχη» σημείωσε ο κ. Κατιρτζίδης.


Για την αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά είχε δηλώσει το πρωί ότι «από όσα έχω ακούσει, φαίνεται πως κάποιος έκαψε κλαδιά, ενώ εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει απαγορευτικό. Την άφησε νομίζοντας πως έχει σβήσει. Με τα 9 μποφόρ, όμως, τα ξημερώματα έγινε διασπορά σε πολλά σημεία».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα