Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση Απ.Πάνα με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Πρωτοβάθμιας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και συγκεκριμένα την πρόεδρο, Ελισάβετ Κωτσοπούλου και τον αντιπρόεδρο, Αναστάσιο Αμπελίδη, με αντικείμενο συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Χαλκιδική.


Στη συνάντηση ο κ. Πάνας αρχικά πληροφορήθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου για τα αρκετά οργανικά κενά που έχουν προκύψει στη Χαλκιδική με επιτακτική την ανάγκη κάλυψής τους με μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών. Επιπλέον τονίστηκε από κοινού, πως είναι απαραίτητη η αναμοριοδότηση των Σχολικών Μονάδων του τόπου μας, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή κίνητρα για την παραμονή των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα πολλά Σχολεία είναι υποστελεχωμένα.

Στη συζήτηση επίσης τέθηκε και το ζήτημα της αποζημίωσης των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών, έπειτα μάλιστα και από τις συνεχείς ανατιμήσεις των καυσίμων το τελευταίο διάστημα, όπως επίσης και ζητήματα που αφορούν την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών για τις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει, για την ενίσχυση των Σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό και διοικητικό και για τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στη Χαλκιδική, όπως επίσης και για τη συμβολή του στην προσπάθεια εξοπλισμού των Σχολικών Μονάδων της περιοχής μας. Διαβεβαίωσε μάλιστα, πως θα κινηθεί και περαιτέρω προωθώντας τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, ώστε να συνεισφέρει από την πλευρά του στην ομαλότερη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων συνολικά καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα