Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συσκέψεις εργασίας με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού είχε η Κ. Μάλαμα

Διαδοχικές συσκέψεις εργασίας με επαγγελματίες και φορείς της τουριστικής οικονομίας πραγματοποίησε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, στο Νέο Μαρμαρά, στην Ιερισσό και στα Νέα Μουδανιά.

Αντικείμενο των συζητήσεων αποτέλεσε η καταγραφή των προβλημάτων και των προκλήσεων κι η συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης κοινοβουλευτικής παρέμβασης για την επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων της Χαλκιδικής, ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου.

Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την πολύ μεγάλη αγωνίας τους, για το ιλιγγιώδες ενεργειακό κόστος και για τις αλματώδεις αυξήσεις στις πρώτες ύλες, ενώ αναφέρθηκαν εκτενώς και στα προβλήματα που σχετίζονται με την βαλκανική τουριστική αγορά και τον οδικό τουρισμό.

Ανάμεσα στα μέτρα που καταγράφηκαν για την εξομάλυνση των στρεβλώσεων της αγοράς, απόρροια της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, ήταν οι παρεμβάσεις στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας, η διερεύνηση πρακτικών χειραγώγησης τιμών στις πρώτες ύλες, αλλά και πολιτικές που στοχεύουν στην μείωση των φορολογικών βαρών των επιχειρήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη στήριξης του οδικού τουρισμού, μέσα από άμεσες δράσεις βελτίωσης των οδικών διελεύσεων και των συνοριακών σταθμών.

Επίσης, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για προστασία των επιχειρήσεων εκείνων που είναι εκτεθειμένες σε αγορές που πλήττονται από τον πόλεμο, αλλά και για λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της Χαλκιδικής στις αγορές των Βαλκανικών χωρών.

Η Κυριακή Μάλαμα επανέλαβε, από την πλευρά της, ότι αυτός ο κύκλος συναντήσεων θα είναι διαρκής από τώρα και για όλο το καλοκαίρι, ενώ το πρώτο κοινοβουλευτικό βήμα, ειδικά για την Χαλκιδική, θα είναι η κατάθεση κατεπείγουσας κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Τουρισμού για τα ζητήματα της στήριξης του οδικού τουρισμού και για την προστασία της θέσης της Χαλκιδικής στις βαλκανικές αγορές.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν σε κορυφαίο επίπεδο οι παρεμβάσεις για την ανακούφιση των επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση, αλλά κι οι διεκδικήσεις άμεσων μέτρων μείωσης των βαρών που επωμίζονται οι τουριστικές επιχειρήσεις και στο επίπεδο της φορολογίας, αλλά και σε σχέση με τα ανελαστικά κόστη της λειτουργίας τους.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα