Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ημέρα μνήμης για το Μακελειό της Βάλτας

Μνημόσυνο στη μνήμη των 61 αντιστασιακών από την Κασσάνδρα που εκτελέστηκαν κατά τα γεγονότα του «Μακελειού της Βάλτας, τελέστηκε την Κυριακή στο μνημείο της Κασσάνδρας.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολος Πάνας, η δήαμρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και εκπρόσωποι Συλλόγων.

 

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα ανέφερε: "Ημέρα μνήμης γεγονότων του Μακελειού της Βάλτας. Η ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης καθήκον μας να μείνει ζωντανή. Αιώνια η μνήμη σε εσάς αδελφοί στο δίκαιο που πέσατε αγώνα".

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: "Η αναγνώριση της θυσίας τους είναι η ελάχιστη δικαίωση για τους απογόνους τους, αλλά το Μακελειό της Βάλτας θα είναι πάντα χαραγμένο στη θύμησή μας ως υποχρέωση προς όλους να μην ξεχνάμε τί σημαίνει ναζισμός και φασισμός".

O βουλευτής Χαλκιδικής του KIN.AΛ. Απόστολος Πάνας ανέφερε:" Αποδίδοντας φόρο τιμής στους συμπατριώτες μας στη Βάλτα, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 23 & 24 Φεβρουαρίου του 1944. Ένα μαρτυρικό γεγονός που δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά η μνήμη του να αποτελέσει ασπίδα για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα