Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Φλαμίνγκο στον υγρότοπο της Σάνης -ΦΩΤΟ-

Στους υγρότοπους της Νέας Φώκαιας, στη Σάνη βρήκαν καταφύγιο για έναν ακόμη χειμώνα δεκάδες φλαμίνγκο.

Η περιοχή είναι προστατευόμενη με την κωδικό Natura 2000 GR1270013 και μεταξύ άλλων αποτελείται από τα δύο σημαντικά παράκτια έλη, Σταυρονικήτα και Γεράνι.

Ο Γιάννης Σαρακατσάνος εντόπισε τα εντυπωσιακά πτηνά στη λίμνη Γεράνι και τα φωτογράφισε.

Τα δύο έλη της Σάνης αποτελούν έναν σημαντικό περιφερειακό υγρότοπο της Βόρειας Ελλάδας. Ίσως να μην μπορεί να συγκριθεί με άλλα μεγάλα υγροτοπικά συστήματα, όπως αυτά της Σύμβασης Ραμσάρ, αλλά η σημασία του είναι μεγαλύτερη από πολλούς άλλους εφάμιλλου μεγέθους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ παρατηρήθηκε ανά τετραγωνικό η μεγαλύτερη συγκέντρωση σε βιοποικιλότητα πουλιών στη χώρα: έχουν καταγραφεί 230 είδη πουλιών, τα μισά από τα είδη που απαντώνται σε όλη την Ελλάδα!

Η περιοχή είναι σημαντική για την αναπαραγωγή των υδρόβιων πουλιών, αλλά και ως σταθμός ξεκούρασης για τα μεταναστευτικά είδη. Κατά τους χειμερινούς μήνες διαχειμάζουν εδώ σημαντικοί πληθυσμοί υδρόβιων πουλιών, όπως φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες πάπιες, σφυρηχτάρια, καπακλήδες, σαρσέλες κ.α.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα