Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Απ.Πάνας στη Βουλή για την οδική σύνδεση της Χαλκιδικής με Εγνατία οδό

Συνολική κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας σε τέσσερα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πλήρη οδική σύνδεση της βόρειας Χαλκιδικής με την Εγνατία Οδό.


Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας παρουσιάζει πλήρως προς τους αρμόδιους Υπουργούς την κατάσταση στα υφιστάμενα οδικά δίκτυα της Χαλκιδικής, κυρίως στα δίκτυα Πολύγυρος – Άγιος Πρόδρομος – Παλαιόχωρα – Ν.Απολλωνία – Εγνατία Οδός και σε Πολύγυρο –Άγιο Πρόδρομο – Αρναία – Ιερισσό – Ουρανούπολη, που εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα και με περιορισμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά στο σύνολό τους, ενώ τονίζει την αναγκαιότητα απευθείας σύνδεσης του κεντρικού τμήματος της Π.Ε Χαλκιδικής με την Εγνατία Οδό μέσω νέου Κάθετου Άξονα με πέ¬ρας αυτού στην περιοχή του οικισμού «Άγιος Πρόδρομος» του Δήμου Πολυγύρου.

Μάλιστα ο κ. Πάνας σημειώνει, πως από τους συγκεκριμένους οδικούς αυτό άξονες διέρχονται πλήθος τουριστών Ελλήνων αλλά και ξένων καθώς είναι η μόνη είσοδος προς την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τη χερσόνησο της Σιθωνίας και την προ του Άθω περιοχή και επομένως δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Η οδική σύνδεση της βόρειας και κεντρικής Χαλκιδικής με την Εγνατία Οδό είναι επιβεβλημένη, καθώς πρόκειται για μια περιοχή, όπου μετακινούνται πλήθος πολιτών, αλλά και διέρχονται πληθώρα τουριστών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι έντονη, καθώς τα υπάρχοντα οδικά δίκτυα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της. Για τους λόγους αυτούς προχώρησα στην παρούσα συνολική κοινοβουλευτική παρέμβαση επισημαίνοντας στους τέσσερις αρμόδιους Υπουργούς την επικινδυνότητα των υπαρχόντων οδικών δικτύων και προτείνοντας συγκεκριμένο πλάνο για αποτελεσματική αναβάθμιση των οδικών δικτύων της βόρειας Χαλκιδικής, την άμεση, ασφαλή και απρόσκοπτης πρόσβαση προς την Εγνατία Οδό, που θα δώσουν πνοή στην ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας της».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα