Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Φουντώνουν τα σενάρια για νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά

Το εφιαλτικό σενάριο πενταψήφιου αριθμού νέων κρουσμάτων επιβεβαίωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοινώνοντας 21.657 λοιμώξεις κορωνοϊού για σήμερα.

Με την αρνητική εξέλιξη να πιέζει τη λήψη αποφάσεων, πραγματοποιούνται αύριο δύο συσκέψεις μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και επιστημόνων που, καθώς φαίνεται, θα φέρουν επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων, τα οποία είχαν αρχικώς δρομολογηθεί για τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, εάν τα μέτρα τεθούν σε εφαρμογή πριν την Πρωτοχρονιά, αυτό που εξετάζεται είναι όσον αφορά την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης να μην υπάρχουν όρθιοι, όχι όμως να κλείνουν από τις 00:00, καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε συνωστισμό στα σπίτια, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Την ίδια ώρα, αναμένεται οι έλεγχοι τις συγκεκριμένες ημέρες να είναι σαρωτικοί, με τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα να βρίσκονται άμεσα αντιμέτωπες με λουκέτα και τεράστια πρόστιμα.

 

Όλα τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν με το νέο έτος, από τις 3 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες, και θα επανεξετάζονται. Ωστόσο, είναι πιθανόν να εφαρμοστούν νωρίτερα, δηλαδή πριν την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα οι επίσημες ανακοινώσεις κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν εντός των επόμενων ωρών, μετά και την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, από τις 03/01 μέχρι και τις 16/01 θα ισχύουν τα εξής:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Ωράριο στην εστίαση μέχρι τις 00:00, τραπέζια με αποστάσεις έως 6 άτομα, μόνο για καθήμενους. Η μουσική δεν διακόπτεται για την ώρα.

-Οι αθλητικοί χώροι και τα γήπεδα θα λειτουργούν με 10% πληρότητα με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα γίνονται κεκλεισμένων.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

-Τηλεργασία στο έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο.

Αναφορικά με τα σχολεία και τον τρόπο λειτουργίας, η συζήτηση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα