Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Νέα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, την ώρα που επικρατεί παγκόσμιος «συναγερμός» για την εξάπλωση Όμικρον.

Αρχικά ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην εν λόγω μετάλλαξη τονίζοντας ότι εξαπλώνεται στην επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. «Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο που θα έχουν ισχύ τα μέτρα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε από τους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, καθώς εάν αυτοί κολλήσουν δύσκολα εμφανίζουν συμπτώματα.

Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης τα μέτρα θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 έως τις 16 του ίδιου μήνα με δυνατότητα επέκτασης.


Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, χειρουργική ή υφασμάτινη (η σύσταση είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας) τόσο στις υπεραγορές σουπερμάρκετ και τα Mέσα Mαζικής Mεταφοράς, όσο και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

-Στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, το ωράριο λειτουργίας θα ισχύει έως τις 00:00 και μόνο με καθήμενους.

- Στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα, ενώ θα ισχύουν και αποστάσεις. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, θα διακοπεί και η μουσική, η οποία στην παρούσα φάση επιτρέπεται.

- Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα τα γήπεδα, όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας έχει παρατηρηθεί μη τήρηση μέτρων, επιβάλλονται περιορισμοί στην παρακολούθηση από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο 1.000 άτομα. Εάν τα μέτρα δεν τηρηθούν, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με τεστ PCR 48 ωρών. Περιορισμός στο επισκεπτήριο και στα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και στην είσοδο ιατρικών επισκεπτών.

-Όσον αφορά την τηλεργασία, θα εφαρμοστεί τόσο στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες σε ποσοστό έως 50%, ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο, που θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε υπηρεσία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα