Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - Καίγονται χωριά

Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει χωριά. Εκκενώνονται με μήνυμα του 112 Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί.

Τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο έχουν κυκλώσει τα πύρινα μέτωπα στη Β. Εύβοια, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί και συστήνουν στους πολίτες να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία.

Λίγο πριν δόθηκε μία μεγάλη μάχη που ξεκίνησε από τις 2:00 τα ξημερώματα για να σωθούν τα Βασιλικά. Εκτός από τους πυροσβέστες βρέθηκαν εκεί δεκάδες εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα.

 

Το μέτωπο από Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες έχει ξεπεράσει πλέον τα 8 χιλιόμετρα συνεχίζει και επεκτείνεται προς Αγριοβότανο σε ό,τι αφορά την πλευρά του Αιγαίου και προς Αβγάρια προς την πλευρά της Ιστιαίας.

Ήδη μπαίνουν σε κίνδυνο και τα χωριά Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί που διατάχτηκε η εκκένωση τους. Μοναδική διέξοδος πλέον η θάλασσα. «Να έλθουν όλα τα εναέρια μέσα τώρα στη Βόρεια Εύβοια. Αλλιώς δεν τελειώνει… Δεν φτάνουν μόνο τα μηνύματα» δηλώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς, καθώς η εικόνα και οι προτεραιότητες αλλάζουν κάθε στιγμή.

Δήμαρχος Ιστιαίας: «Είμαστε μόνοι μας με τη φωτιά...»

Δραματική έκκληση για βοήθεια έκανε ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Κοντζιάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στο Open. «Είναι η χειρότερη μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμα του. Είμαστε μόνοι μας», τόνισε και επεσήμανε πως είναι η 5η μέρα που εκλιπαρεί για εναέρια μέσα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα