Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα - 56 φωτιές

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε την κατάσταση στη χώρα αναφορικά με τις φωτιές.  Είπε ότι αυτήν την ώρα μαίνονται 56 πυρκαγιές, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει μάχη σε όλα αυτά τα μέτωπα.

Οι σημαντικότερες είναι σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ηλεία, Ανατολική Μάνη, Φθιώτιδα και Γρεβενά. Το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Για τη φωτιά στην Αττική σημείωσε ότι πέρασε τις προηγούμενες ώρες και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Επίσης, σημείωσε ότι η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα. «Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για τη φωτιά στην Εύβοια τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. «Ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στην Ηλεία υπήρξε και νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί επιχειρούν 310 πυροσβέστες.

Έπειτα, ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, ενώ οι Αρχές φοβούνται την ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα