Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Μελετούν μέτρα χαλάρωσης του Lockdown

H κυβέρνηση επεξεργάζεται μερική άρση περιορισμών, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN, «ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας», όπως είπε.


Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.


Από την κυβέρνηση μιλούν για «βαλβίδα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης» των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται σε εγκλεισμό για μεγάλο διάστημα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μικρές προσαρμογές στα μέτρα και σε καμία περίπτωση για άνοιγμα και άρση του lockdown.

Αλλωστε όπως δήλωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση του iefimerida.gr η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, «δεν μιλάμε για ανοίγματα. Νομίζω ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη λέξη και ορολογία. Αυτό που περιγράφουμε -και θα εξετάσει και η Επιτροπή στη συνεδρίασή της- είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων. Εργαλεία που, ταυτόχρονα, θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους κουρασμένους, όπως έχουμε πει, πολίτες από τα περιοριστικά μέτρα. Εργαλεία που δεν θα παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ανοίγει ο καιρός, όπως και ότι πρέπει να αποφεύγουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια και σε εσωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο ασφαλείς, πάντα υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων και πάντα, όπως προανέφερα, χωρίς να τεθεί εν αμφιβόλω η στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας».

Οι προσαρμογές θα αφορούν στην κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των δύο χιλιομέτρων και την αλλαγή του ωραρίου απαγόρευσης μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα (από τις 7 το απόγευμα στις 9), άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και των αρχαιολογικών χώρων.



Η προσαρμογή αυτή στα μέτρα κρίνεται απαραίτητη και λόγω της κούρασης των πολιτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται, με την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους να λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, χωρίς να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας.


Γεραπετρίτης: «Αναζητούμε τη λεπτή ισορροπία»

Μιλώντας σήμερα στο MEGA, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αναζητεί τη «λεπτή ισορροπία» ανάμεσα στην ψυχική υγεία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Αναζητούμε δύο πυλώνες. Έναν που θα έχει ως βάση την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και έναν δεύτερο ο οποίος θα κάνει προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μία πολύ σοβαρή ψυχική κόπωση στην κοινωνία και αυτό οδηγεί και σε μία απομείωση του ωφέλιμου αποτελέσματος των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα αναζητήσουμε κάποιες προσαρμογές οι οποίες θα έχουν να κάνουν με το ωράριο εξόδου, με τη δυνατότητα της χρήσης όσο το δυνατόν περισσότερων εξωτερικών χώρων», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, γεγονός στο οποίο θα συντελέσει και η βελτίωση του καιρού.
Πηγή: iefimerida.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα