Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Γρ. Τάσιος: "2000 επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και του λεγόμενου ορεινού όγκου, έχουν "παγώσει".

“Περνάμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα. 2000 επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας στα αστικά κέντρα και του λεγόμενου ορεινού όγκου της ηπειρωτικής Ελλάδας έχουν σχεδόν μηδενική κίνηση, λόγω του lockdown. Τελικά τι ακριβώς θέλουμε; Να είμαστε ανοικτά ή κλειστά;” αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας των εστιατορίων των ξενοδοχείων την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αντίστοιχα.

 

“Δεν αντιληφθήκαμε το λόγο να υπάρχουν ξενοδοχεία με ανοικτά εστιατόρια έως τις 23/12 και ξανά από 26/12”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Από τις έξι” με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά απάντησε σε ορισμένες καταγγελίες που προήλθαν από το χώρο της εστίασης και ανακίνησαν ζήτημα, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι η συγκεκριμένη παροχή αφορούσε αυστηρά και μόνο τους διαμένοντες στα ξενοδοχεία, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων που ισχύουν έτσι κι αλλιώς, όλες τις υπόλοιπες μέρες που τα εστιατόρια των μονάδων παραμένουν ανοικτά. “Λες και θα γινόταν πάρτι”, σχολίασε “κανείς δεν μίλησε για ρεβεγιόν, αλλά για πρωινό και ειδικό γεύμα στα πλαίσια της διαμονής εν όψει γιορτών και με συγκεκριμένο ωράριο. Ούτε και εντός νομού δεν μπορούμε να εργαστούμε;” ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι “ουδείς έχει αμφισβητήσει την απόλυτη τήρηση των πρωτοκόλλων μέσα στα ξενοδοχεία, από την αρχή της πανδημίας”.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ επανάφερε το αίτημα για άμεση ένταξη και των ξενοδοχείων στα μέτρα που ισχύουν για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, καθώς όπως είπε, “ο κλάδος έχει παγώσει”, αφού αναγκάζεται να λειτουργήσει χωρίς πληρότητες και έσοδα.

 

Μίλησε ακόμη για ένα δύσκολο 2021 παρά το “εμβόλιο του Άγιου Βασίλη”, όπου για να καταφέρουν τα ξενοδοχεία να παραμείνουν όρθια, χρειάζονται ένα “ταμείο επιβίωσης” το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα όπως, γενναίες ρυθμίσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο, επιμήκυνση δανειακών υποχρεώσεων σε βάθος χρόνου, ένταξη στην 5η και 6η επιστρεπτέα προκαταβολή χωρίς αποκλεισμούς και άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και των ξενοδοχείων Covid. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η μείωση ενοικίων στο 80% ανακουφίζει μεν τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά αφορά μόνο το 1% των ξενοδοχείων που πληρώνει ενοίκιο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα