Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν τα ξενοδοχεία καραντίνας

Η λίστα με τα ξενοδοχεία, τα οποία θα λειτουργούν ως καταλύματα καραντίνας έδωσαν στη δημοσιότητα τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού.

 

Πρόκειται για ξενοδοχεία, τα οποία θα μισθωθούν από το κράτος για την αποκλειστική διαμονή φυσικών προσώπων, τα οποία θα διαγνωσθούν θετικά στον κορονοϊό.

 

Στη Χαλκιδική πρόκειται για 3άστερο ξενοδοχείο στη Φούρκα του Δήμου Κασσάνδρας που διαθέτει 80 δωμάτια. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την δημοσίευση της παρούσας αίρεται για τις οικείες Περιφερειακές Ενότητες ή νησιά, η υποχρεωτικότητα του στοιχείου Πρωτοκόλλου Κ του Παραρτήματος I της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού (Β’2084), δηλαδή η επιταγή για κάθε κατάλυμα να διατηρεί και δωμάτια καραντίνας.

 

Συγκεκριμένα, για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος.

 

Στόχος των παραπάνω μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, είναι η «ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού» και η «εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».

 

 

Στο μεταξύ, από την 1η Ιουλίου αναμένεται η πλήρης «απελευθέρωση» των αφίξεων από το εξωτερικό, με εξαίρεση εννέα χώρες, για τις οποίες θα ισχύσει απαγόρευση πτήσεων (Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Βόρεια Μακεδονία)

 

Όσοι, λοιπόν, έρχονται στην Ελλάδα θα συμπληρώνουν μία συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) μέσω διαδικτύου ή εφαρμογής ή και σε χαρτί, καθώς και τα στοιχεία επαφής τους. Θα υποβάλλονται, παράλληλα, σε δειγματοληπτικά τεστ, και όσοι βγαίνουν θετικοί στην COVID-19 θα διαμένουν για 14 μέρες στα ξενοδοχεία καραντίνας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα