Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Kακοκαιρία και προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία -VIDEO-

Περιχοές της Κεντρικής Μακεδονίαςπλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή τις τελευταίες ώρες από την κακοκαιρία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός και να δέχονται συνεχώς κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και εγκλωβισμούς ανθρώπων σε σπίτια και αυτοκίνητα.

 

Από τις έντονες βροχοπτώσεις υπήρξαν προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ και χθες το απόγευμα στη βόρεια Χαλκιδική. Χωρίς ρεύμα έμεινα το Παλαιοχώρι, η Μεγάλη Παναγιά και  τα Πλανά.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εδώ και δύο μέρες μεγάλο αριθμό κλήσεων για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.


Αναλυτικότερα:

Η Π.Υ. Κατερίνης έχει δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 43 άτομα σε ασφαλή σημεία. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

  • Η Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
  • Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
  • Η Π.Υ. Γιαννιτσών δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
  • Η Π.Υ. Αλεξάνδρειας δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
  • Η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
  • Η Π.Υ. Νάουσας δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.
  • Η Π.Υ. Έδεσσα δέχθηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Την ίδια ώρα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, και μόνο σε δύο σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, στο Βαρικό και κοντά στο Λιτόχωρο, η κίνηση (στο ρεύμα προς Αθήνα) γίνεται από μία λωρίδα, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Τα σχολεία στην Πιερία παραμένουν κλειστά σήμερα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στην περιοχή, ενώ πυρετώδεις είναι οι εργασίες των συνεργείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που με ειδικά μηχανήματα διανοίγουν ρέματα σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνα για υπερχείλιση.



Δραματικοί απεγκλωβισμοί ατόμων στην Πιερία με βάρκες


Από νωρίς το πρωί για δύο ώρες περίπου η Πυροσβεστική επιχείρησε με βάρκες στο Βαρικό Πιερίας για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων από κτηνοτροφική μονάδα, καθώς το κτήμα μέσα στο οποίο βρίσκεται πλημμύρισε από τη βροχή.

Επίσης σε ρέμα αγροτικής περιοχής της Βεργίνας εγκλωβίστηκε ένας 27χρονος άνδρας με το όχημά του, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να απεγκλωβίσει σώο τον 27χρονο από το ρέμα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο του νομού Πιερίας. Όπως έγινε γνωστό, ζημιές καταγράφηκαν σε καλλιέργειες στη Βροντού και τον Άγιο Σπυρίδωνα. Έως στιγμής, στην Πιερία χρειάστηκε να μεταφερθούν περίπου 40 άτομα σε ασφαλή σημεία λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

πηγή:protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα