Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Καταδικάστηκε ο Π. Καμμένος για το "λιντσάρετε τον Πάχτα"

Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για την προτροπή προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής «λιντσάρετε τον Πάχτα», με το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά (απόφαση υπ’ αριθμόν 4916/20017) να του επιβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ, ως ποσό αποζημίωσης αποζημίωσης για ηθική βλάβη του Χρήστου Πάχτα, πρώην δημάρχου στον δήμο Αριστοτέλη, πρώην βουλευτή και υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Βιομηχανίας.

 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα ύψους 1.500 ευρώ.

 

Η δικαστική απόφαση αφορά την περιβόητη φράση του Πάνου Καμμένου, έξω από το Βελλίδειο Ίδρυμα, το 2013, όταν, απευθυνόμενος σε πολίτες (που αντιδρούσαν στην επένδυση χρυσού), είπε: «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον. Εγώ μαζί σας».

 

Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει τότε παρέμβαση από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Το δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου (περί ιδιωτικής συνομιλίας και πολιτικής κριτικής στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του ως βουλευτή) και κατέληξε ότι «αποδείχθηκε πλήρως ότι δεν πρόκειται περί ιδιωτικής συνομιλίας, παρά περί δήλωσης που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο, ενώπιον αόριστου αριθμού ατόμων, καθ' ον χρόνο το στιγμιότυπο βιντεοσκοπείτο εμφανώς από παρευρισκόμενους». 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα