Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Η επένδυση του ομίλου Sani-Ikos στην Κέρκυρα!

Προχωρά η επένδυση του ομίλου Sani-Ikos (με βασικούς μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management) για την ανακατασκευή και την πλήρη ανακαίνιση του Ikos Dassia στην Κέρκυρα.

 

Η κατασκευαστική φάση του έργου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη -με 800 εργαζόμενους να απασχολούνται στο εργοτάξιο-, ενώ η πεντάστερη μονάδα, σύμφωνα με Α. Ανδρεάδη, αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές της επόμενης τουριστικής σεζόν (το χρονοδιάγραμμα λέει πως το ξενοδοχείο θα ανοίξει στις 3 Μαΐου 2018).

 

Το ξενοδοχείο Ikos Dassia (ανήκε στον όμιλο Χανδρή) βρίσκεται στην παραλία της Δασίας, με το κόστος της ανακατασκευής να πλησιάζει τα 20 εκατ. ευρώ. To πλάνο προβλέπει την ολική ανακατασκευή του χώρου, με δημιουργία σουιτών, bangalows, 6-7 εστιατορίων και πισινών, κατά το μοντέλο που ακολουθεί η νέα ξενοδοχειακή αλυσίδα της Ikos. Το resort θα είναι δυναμικότητας 410 δωματίων.

 

Παράλληλα, την άνοιξη του 2019 προγραμματίζεται να ανοίξει και το επίσης πεντάστερο Ikos Kefalos στην Κέφαλο της Κω. Το έργο βρίσκεται σε στάδιο μελετών, ενώ το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ. Σε πλήρη λειτουργία, τα δύο ξενοδοχεία αναμένεται να δημιουργήσουν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Το σχέδιο ανάπτυξης του ομίλου Sani-Ikos προβλέπει τη δημιουργία 7-10 ξενοδοχείων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή (εξετάζονται και προορισμοί της Μεσογείου, εντούτοις η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού προγράμματος). Ήδη στο χαρτοφυλάκιο της Ikos Resorts έχουν ενταχθεί δύο ξενοδοχεία στη Χαλκιδική: το Ikos Oceania (πρώην Oceania Club) στα Νέα Μουδανιά και το Ikos Olivia(πρώην Gerakina Beach) το οποίο ανακαινίστηκε, μια επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ.

πηγή:capital.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα