Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Εγκαίνια για την Philoxenia – Hotelia στη ΔΕΘ

Άνοιξε τις πύλες της η 33η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και Hotelia στη Θεσσαλονίκη. Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά βρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων και στον χαιρετισμό της τόνισε ότι είναι σημαντικό να δοθεί το μήνυμα ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη.

 

 

Η υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα άκρως παραγωγικό υπουργείο."Με συγκεκριμένο σχέδιο εξασφαλίσαμε μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα με  6 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις στην τριετία και με ενίσχυση όλων των τουριστικών μεγεθών" και πρόσθεσε: "Το 2015 οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια και το 2016 τα 28 εκατομμύρια, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7 τοις εκατό, διπλάσιους του μέσου όρου ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού".

 

Η υπουργός είπε ακόμη ότι τα μηνύματα για το 2018 είναι πιο θετικά, με  διψήφια αύξηση στην εκκίνηση των προκρατήσεων από όλες τις βασικές αγορές όπως επίσης και στην  World Travel Market του Λονδίνου όπου συμμετείχε η χώρα μας.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε πως η Philoxenia είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να βρεθούν μαζί άνθρωποι που έχουν την αγωνία του τόπου τους. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη έκθεση δείχνει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ επισήμανε πως η ίδια η ΔΕΘ είναι ένα δείγμα ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και τον εκθεσιακό τουρισμό στην Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως οι δύο εκθέσεις, Philoxenia-Hotelia, είναι πλέον δύο σημαντικά διεθνή εκθεσιακά γεγονότα του τουριστικού κλάδου, ενώ φέτος συγκεντρώνουν 600 εκθέτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πάνω από 4.000 επιχειρηματικά ραντεβού με hosted buyers από 36 χώρες.

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως η φετινή Philoxenia-Hotelia έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ η Θεσσαλονίκη πλέον διεκδικεί θέση στον διεθνή τουριστικό «χάρτη», ενώ πριν 5 χρόνια δεν ήταν τουριστικός προορισμός.

 

Με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, δήλωσε από το βήμα των εγκαινίων των δύο εκθέσεων ότι ο ρόλος της Philoxenia οικοδομείται συνέχεια, ενώ αποδεικνύεται πως οι συνέργιες στον τουρισμό πιάνουν τόπο και αφήνουν προστιθέμενη αξία στην πόλη.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα