Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ως ιδιώτης, και όχι ως άλλοτε αρχηγός κράτους, οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με τον επίλογο να πέφτει στο Τατόι και αφού είχε προηγηθεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία της οικογενείας του και των υψηλών προσκεκλημένων.

Μετά το τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στο κτήμα Τατοΐου, το φέρετρο με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο οδηγήθηκε από τους γιους του και τα εγγόνια του στο σημείο όπου έγινε η ταφή του, δίπλα από τα μνήματα των γονέων του, όπως ήταν άλλωστε και η τελευταία του επιθυμία.

Χιλιάδες Έλληνες, κάθε ηλικίας και φύλου, από διάφορα μέρη της χώρας, είπαν το «τελευταίο αντίο» στον τελευταίο βασιλιά των Ελλήνων, ενώ φόρο τιμής απέτισαν, με την παρουσία τους στην κηδεία, τα μέλη 11 βασιλικών οικογενειών.

Η ημέρα ξεκίνησε με τη μεταφορά της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, περί τις 6 το πρωί, και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, με την ταφή στο Τατόι. Εκεί, εμφανώς συγκινημένοι, οι γιοι και τα εγγόνια του εκτέλεσαν το θλιβερό καθήκον της μεταφοράς του φερέτρου του πατέρα και παππού τους από τον ναό της Αναστάσεως μέχρι τον τάφο, όπου και αναπαύθηκε δίπλα στους προγόνους του.

Οι καλεσμένοι

Η σορός μεταφέθηκε στο ναό της Μητρόπολης λίγα λεπτά αφότου έφτασαν εκεί οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Οι Νικόλαος και Φίλιππος πήραν τις θέσεις τους εντός του ναού, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός τους Παύλος υποδεχόταν τους υψηλούς προσκεκλημένους, βασιλείς, διαδόχους και μέλη έντεκα βασιλικών οίκων από την Ευρώπη. Ανάμεσά τους, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος που συνόδευσε την βασιλομήτωρα Σοφία, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, τα βασιλιά ζεύγη της Ολλανδίας, της Δανίας, της Σουηδίας, του Βελγίου, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο πρίγκιπας- διάδοχος Χάακον της Νορβηγίας με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ. Η πριγκίπισσα Αννα της Μ. Βρετανίας εκπροσώπησε τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα