Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Α Αθλητικά

2ο Τουρνουά ποδοσφαίρου υποδομών

Το 2ο Τουρνουά ποδοσφαίρου υποδομών θα διεξαχθεί  στο Γήπεδο Γαλάτιστας στις 2 Ιουνίου 2019. 

Το φετινό τουρνουά είναι αφιερωμένο στο Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία Χαλκιδικής “Η Αγάπη”. Στη διάρκεια του τουρνουά και για όσους το επιθυμούν, ο “κουμπαράς της αγάπης” θα βρίσκεται στην κερκίδα του γηπέδου της Γαλάτιστας, για να συμμετέχει ο καθένας με όποιο ποσό επιθυμεί.

 

Ο Σύλλογος ¨Η ΑΓΑΠΗ¨ ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1992, από μία ομάδα γονέων – φίλων  και Ατόμων με Αναπηρία, που αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους, συσσωρευμένα από την περιθωριοποίηση,  τον κοινωνικό ρατσισμό και γενικότερα όλα τα προβλήματα που επιφέρει η  Αναπηρία.

 

Αγκαλιάζει όλες τι περιπτώσεις παθήσεων και ηλικιών.

 

Σκοποί του Συλλόγου είναι η καταγραφή των ατόμων με αναπηρία του Νομού Χαλκιδικής, η φροντίδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, με σκοπό την αποδοχή της αναπηρίας και την ισότιμη αντιμετώπιση των Αναπήρων, η μόρφωση και εκπαίδευση τους, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, η πρόσβαση στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και η επαγγελματική αποκατάσταση τους, με τελικό προορισμό την πλήρη κοινωνική τους ενσωμάτωση και τη δυνατότητα συμμετοχή τους σε κάθε εκδήλωση της καθημερινότητας και της κοινωνικής ζωής.

 

Πρωταρχικός σκοπός του Συλλόγου είναι η δημιουργία χώρων υποστηριζόμενης διαβίωσης, όπου θα φιλοξενούνται ΑμεΑ απροστάτευτα, που στερήθηκαν το οικογενειακό τους περιβάλλον.

 

Με προσπάθειες του Συλλόγου ιδρύθηκε και λειτούργησε το πρώτο Ειδικό Σχολείο στην Πρωτεύουσα του Νομού, τον Πολύγυρο,  ακολούθησε το Ειδικό Σχολείο Δήμου Νέας Προποντίδας με έδρα την Πορταριά, και άλλα δύο Ειδικά Επαγγελματικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης, Γυμνασιακού επιπέδου, στον Πολύγυρο και στην Νέα Ποτίδαια  Χαλκιδικής .

 

Επίσης, με ενέργειες του Συλλόγου και με δαπάνες Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ, (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜεΑ ), στον Πολύγυρο, για την κάλυψη ολόκληρου του Νομού  Χαλκιδικής.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΔΩ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα