Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Α Αθλητικά

'Χάλκινοι' οι Παπαδημητρίου και Ιωαννίδης από τα Ν.Φλογητά στο παγκόσμιο μπιτς βόλεϊ

Τέσσερα χρόνια μετά το χρυσό των Μαναβή/Τσοπούλου του 2019 στην Ίο, η «γαλανόλευκη» κυμάτισε ξανά στον ιστό του «Beach Pro Tour Ios Futures 2023», για το χάλκινο μετάλλιο των Παπαδημητρίου/Ιωαννίδη, που χάρισαν στα ελληνικό μπιτς βόλεϊ τη μεγαλύτερη επιτυχία του σε διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIVB) σε επίπεδο ανδρών.

O Παναγιώτης Ιωαννίδης που κατάγεται από τα Νέα Φλογητά και ο συμπαίκτης του Θοδωρής Παπαδημητρίου, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές πολύ καλές εμφανίσεις στα γήπεδα του Μυλοπότα, καθώς στο ματς για την 3η θέση, επικράτησαν σε 59’ με 2-1 (21-18, 14-21, 15-13 ) σετ των Αργεντίνων πρωταθλητών Amieva/Aveiro.

«Δεν ξέρω αν είναι ή όχι το πρώτο μετάλλιο, επειδη εχουν και οι Κοτσιλιάνος/Ζουπάνης πολλές επιτυχίες παλιότερα, αλλά είναι απίστευτο ότι καταφέραμε σε αυτό το τουρνουά να πάρουμε αυτό το μετάλλιο" δήλωσε λίγα λεπτά μετά τη σπουδαία του επιτυχία ο «Τεό» Παπαδημητρίου και συνέχισε ασθμαίνοντας από την υπερπροσπάθεια: «Παίξαμε φανταστικά με όσες δυνάμεις είχαμε στον μικρό τελικό για να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία.

Δεν είχαμε πολύ χρόνο να ξεκουραστούμε, σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς, για τη χώρα για τα παιδιά (σ.σ αθλητές και αθλήτριες) που έμειναν εδώ να μας υποστηρίξουν με τα χειροκροτήματα και τις φωνές τους. Η Αργεντινή ξεκίνησε το παιχνίδι σημαδεύοντας εμένα στο σερβίς, μετά «γύρισαν» το σερβίς τους στον Παναγιώτη, κρατήσαμε και ήμασταν ήρεμοι. Ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις και δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα σε αυτό το τουρνουά.

Παίξαμε καλά, ήμασταν και λίγο τυχεροί στο τέλος και είμαι πολύ χαρούμενος που φέραμε ένα μετάλλιο στη χώρα μας, κάτι που έχει χρόνια να γίνει σε επίπεδο ανδρών» δήλωσε πανευτυχής ο διεθνή μας άσος, που μετά το ασημένιο του 2002 στο Παγκόσμιο Junior στο Ξυλόκαστρο, πρόσθεσε ένα ακόμη πολύτιμο μετάλλιο στη συλλογή του.

Στον αντίστοιχο συναρπαστικό ημιτελικό των γυναικών το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αργεντίνες Najul/Peralta επικρατώντας με (21-18, 21- 19) των Windeleff/Bisgaard από τη Δανία.

Το τουρνουά «Beach Pro Tour Ios Futures 2023» ολοκληρώνεται με τους τελικούς γυναικών (16.00) και ανδρών (17.00) που μπορείτε να τους παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από την Cosmote TV.

Διοργανωτές για μια ακόμη χρονιά του τουρνουά, που πέρυσι αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Συvομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) ως καλύτερη διοργάνωση στην κατηγορία «Futures», είναι η εταιρεία Luxurios και ο Αθλητικός Σύλλογος Ίου. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το τουρνουά, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, έχει τη στήριξη του Δήμου Ιητών.

πηγή: volleyball.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα