Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ένα τραπέζι 'γιώματα' στα Νέα Ρόδα

Ένα τραπέζι μπροστά στη θάλασσα στήθηκε την Παρασκευή στα Νέα Ρόδα. Ένα τραπέζι γεμάτο «γεμίσεις» μικρασιάτικες. Νοικοκυρές ετοίμασαν δέκα διαφορετικές συνταγές με γιόματα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν πιάτα φερμένα από τις πατρίδες της ανατολίας.

Ντομάτες με ρύζι και πλιγούρι, γεμιστές μελιτζάνες «παπουτσάκι», πατάτες με τυρί, γεμιστές πιπεριές με τυριά ή με κοτόπουλο, κολοκυθοκεφτέδες, κολοκυθοανθοί με γέμιση φέτας, ντολμαδάκια, κολοκυθάκια με γέμιση κιμά, αμπελόφυλλα γεμιστά με σαρδέλες συνέθεσαν ένα παζλ δημιουργίας «γεμιστών ζαρζαβατικών» κομμένα από τα μποστάνια και τους κήπους της Κομίτσας και των Νέων Ρόδων.

Ήταν ένα είδος πρωτότυπου διαγωνισμού: μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο chef Γιάννης Αγγελούδας από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, η Περσεφόνη Τρίχα από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Καραντώνα, καθώς και οι δημοσιογράφοι Μαρία Μαθιοπούλου, Μπέττυ Κυριακίδου, Κώστα Γαντσιός και Μπάμπης Γιαννακίδης.

Τί κέρδισαν οι κυρίες που προετοίμασαν τα πιάτα; Ένα σεμινάριο μαγειρικής στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από την κορυφαία chef και καθηγήτρια μαγειρικής Σοφία Γεωργακάκη!

Παρότι η βροχή δεν επέτρεψε τους συμμετέχοντες να χαρούν τη βραδιά πάνω στην προβλήτα των Νέων Ρόδων, ένοιωσαν την αύρα του Αιγαίου, απέναντι από τη «μύτη» του Άθωνα με θέα τα ψαροκαίκα, τις ψαρόβαρκες και τις «απογευματινές» τράτες.

Και αυτό το ζητούμενο αποζημίωσε την επιλογή!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα