Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022 - Τα καλύτερα εστιατόρια της Χαλκιδικής

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2022 από το Αθηνόραμα, στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία, έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Μια βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, μεταφέροντας παράλληλα το ιδιαίτερα επίκαιρο μήνυμα της βιώσιμης αλιείας με το concept “Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα”.

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας, κορυφώθηκε την περασμένη Τρίτη με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 80 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Θράκη, τα οποία συγκέντρωσαν –από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide– βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

Οι γευσιγνώστες του Αθηνοράματος γύρισαν και φέτος όλη την επικράτεια, για να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν εκατοντάδες εστιατόρια και χιλιάδες πιάτα. Μάλιστα, 24 εστιατόρια βραβεύτηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού, αποδεικνύοντας την άνευ προηγουμένου άνοιξη της ελληνικής κουζίνας.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαία το σπίτι των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.


Το Αθηνόραμα υπογραμμίζει τη δυναμική της εστιατορικής σκηνής της πόλης επί σειρά ετών. Όπως ανέφερε ο εκδότης του αθηνοράματος  Δημήτρης Ηλιόπουλος είναι πολύ σημαντικό ότι ο θεσμός έχει βρει την υποστήριξη των θεσμικών φορέων της πόλης ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον θεσμό καθώς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ Ηelexpo Κυριάκο Ποζρικίδη για τη στήριξη τους σε όλες τις πρωτοβουλίες του Αθηνοράματος στην πόλη. 

Φέτος μάλιστα που η Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη ελληνική πόλη που εντάσσεται στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, ένα δίκτυο 36 πόλεων οι οποίες διαθέτουν παράδοση στη γαστρονομία και ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και πόρους για την ανάδειξή της, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας συμπράττουν με την πρωτοβουλία αυτή, συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη της γαστρονομικής δυναμικής της πόλης, μέσα από συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης, βιωσιμότητας του πλανήτη και σωστής διαχείρισης των θαλάσσιων πόρων. 

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

- Tomata  (Ξεν. “Sani Marina – Sani Resort”) Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  15/20

- Bubo Fine Dining Restaurant Ελληνική σύγχρονη κουζίνα 14,5/20

- Η Μαριγούλα Ελληνική σύγχρονη κουζίνα  14/20

- Μπουκαδούρα Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα 14/20


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα