Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Στη Χαλκιδική φωταγωγήθηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα -VIDEO-

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο έλατο πανελληνίως φωταγωγήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στον Ταξιάρχη ενόψει της γιορτής των Πολιούχων του χωριού, Αγίων Αρχαγγέλων.

 

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν το άναμμα των φώτων στο ύψους 12 μέτρων έλατο, που κοσμεί την πλατεία του χωριού, μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό και τη λιτανεία της εικόνας του Ταξιάρχη. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου που έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν τοπικά γλυκίσματα και κρασί. 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 10 τυχεροί κέρδισαν μετά από κλήρωση από ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο έλατο από την περιοχή, προσφορά των παραγωγών. 

 

Ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής είναι ένα ορεινό χωριό που δραστηριοποιείται με την καλλιέργεια και την πώληση ελάτων ενώ διαθέτει στην ελληνική αγορά το 70% των χριστουγεννιάτικων δένδρων.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα