Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2026

Π Πολιτισμός

Παρουσίαση της Συλλογής Διηγημάτων “Πόσες είναι οι εποχές;” στα Μουδανιά

Η παρουσίαση της Συλλογής Διηγημάτων “Πόσες είναι οι εποχές;” της Στέλλας Λειβαδιώτου (Στέλλα Λειβαδιώτου), των Εκδόσεων “Ελκυστής” (Εκδόσεις Ελκυστής), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Δέσποινα Ραμανδάνη (Φιλόλογος – Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δέσποινα Ραμανδάνη)

Ελευθερία Κεφάλα (Φιλόλογος, Ελευθερία Κεφάλα)

 

Αυτοβιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως:

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και κατάγομαι από ένα χωριό της Χαλκιδικής. Μεγάλωσα δίπλα στη θάλασσα που τόσο λατρεύω. Από μικρή περπατούσα στην αμμουδιά, εκεί όπου έσκαγαν τα κύματα στα πόδια μου και με γαλήνευαν μεμιάς. Σπουδάζω στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ, στο τμήμα Φιλοσοφίας&Παιδαγωγικής. Ξεκίνησα να γράφω από όταν ήμουν 18 χρονών, ήταν τότε που το μικρόβιο μπήκε μέσα μου και δεν με εγκαταλείπει. Βασισμένη στις μέχρι τώρα γνώσεις μου καθώς και τα ερεθίσματα και τις διάφορες εμπειρίες της καθημερινότητας, άρχισα να πλάθω διάφορες μικρές ιστορίες προσπαθώντας να διερευνήσω την ανθρώπινη ψυχή, τον ανθρώπινο νου. Η συγγραφή και η φωτογραφία είναι πάθη μου, ο λόγος ένας καλός μου φίλος. Ευελπιστώ στο άμεσο μέλλον να ασχοληθώ πιο ενεργά μετά το πέρας των σπουδών μου σε συνδυασμό πάντα με τη φιλολογία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο από την ίδια:

Το βιβλίο μου αποτελεί ένα σύνολο από μικρά πεζογραφήματα-νουβέλες οι οποίες μπορεί να μη συνδέονται μεταξύ τους θεματικά, όμως το μοναδικό κριτήριο που τις συνδέει είναι οι εποχές του έτους. Εποχή για κάποιους σημαίνει καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη. Για εμένα η λέξη εποχή σηματοδοτεί μια κατάσταση, ας πούμε η εποχή του έρωτα, ή ακόμη η εποχή της φτώχειας, της μοναξιάς, του πολέμου, της ευημερίας. Έτσι λοιπόν στο βιβλίο μου προσπάθησα με όσο πιο γλαφυρό τόνο μπορούσα να αναζητήσω την ευτυχία της ανθρώπινης ψυχής περιγράφοντας τον ατελέσφορο πόνο και αγανάκτηση που βιώνει καθημερινά από τις σκάρτες κοινωνίες και τις προσωπικές της επιλογές. 

💻 Ο Δήμος Πολυγύρου ενημερώνει τους πολίτες ότι το Ταμείο για την τρέχουσα εβδομάδα δε θα λειτουργεί, λόγω μετάβασης στη νέα οικονομική χρήση και της απαραίτητης τακτοποίησης των νέων οικονομικών δεδομένων. Μόνο για το συγκεκριμένο διάστημα οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά και όχι στο ταμείο.

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα