Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020

Π Πολιτισμός

Το νυχτέρι αναβιώνει στον Άγιο Νικόλαο

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Νικολάου «Φυλλίς» και η θεατρική ομάδα του, αναβιώνουν το "Νυχτέρι" το Σάββατο του Λαζάρου, στις 10 το βράδυ, στου Καρρά το καφενείο (καφενείο Μπάγλας).

 

 Ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά:

"Επειδή το μέλλον και το παρόν είναι στενά συνδεδεμένο και θεμελιωμένα πάνω στο παρελθόν, θα επιχειρήσουμε σε αυτή την εκδήλωση να ψηλαφίσουμε τη ζωή των προγόνων μας, ανιχνεύοντας πτυχές του κοινωνικού τους βίου.

Αυτό που επιχειρεί ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου, είναι μια νοσταλγική αναπόληση στην εποχή της ανυπόκριτης συναναστροφής τον προγόνων μας. Τότε που έλειπαν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, συγκεντρωνόταν οι Αγιο Νικολάτες στο κέντρο μιας αυλής η αλάνας και καθισμένη γύρω από την φωτιά (παρακαμνιό) απολάμβαναν μια ποικίλη ενημέρωση.

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να προβληθούν τα ταλέντα στο τοπικό" ρεπορτάζ" στην ελκυστική αφήγηση, στα ξεκαρδιστικά αστεία και μασάλια ."

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα