Κυριακή, 22 Μαρτίου 2026

Π Πολιτισμός

Όλυνθος: Ήθη και έθιμα της Αγίας Βαρβάρας -ΦΩΤΟ-

Για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Ολύνθου γιόρτασε την Αγία Βαρβάρα και αναβίωσε το έθιμο μοιράζοντας την παραδοσιακή βαρβάρα σε όλο το χωριό και στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

 

Τα μέλη του Συλλόγου έδωσαν ραντεβού το πρωί για να φτιάξουν το παραδοσιακό γλύκισμα. Οι γυναίκες έφεραν σιτάρι, αποξηραμένα φρούτα, καρύδια, καλαμπόκι και άλλα. Συνολικά, σύμφωνα με το έθιμο, η "Βαρβάρα" πρέπει να έχει 9 υλικά.

🐝 Σεμινάριο Μελισσοκομίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 στις 16:00, στις εγκαταστάσεις του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης. Κεντρική εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Δρ. Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (πρώην Ινστιτούτο Μελισσοκομίας).

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα