Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Π Πολιτισμός

Βεγγέρα των χορωδιών του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό

Μια νέα πολιτιστική δράση, αλλά με έντονο άρωμα και ήχους παράδοσης ξεκινά την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 7:00μμ στην Ιερισσό, με τη συμμετοχή των χορωδιών του Δήμου Αριστοτέλη και εκλεκτών προσκεκλημένων από το εξωτερικό, στο πλαίσιο των διεθνών δικτυώσεων του Δήμου.

Η Βεγγέρα, η οποία ξεκινά από το παλιό χωριό, στους λόφους της Αρχαίας Ακάνθου, διασχίζει τα καρνάγια και την παραλιακή οδό και καταλήγει στην κεντρική προβλήτα του οικισμού.

Οι άνθρωποι τραγουδούν. Σικελοί και Κορσικανοί εταίροι και συνεργάτες μας στο πρόγραμμα «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο» ακολουθούν το κομβόι του μεσογειακού πολιτισμού. Εκεί στη μαγική θάλασσα της Ιερισσού, με τη «ρυζώδη» παραλία, οι Μεσσήνιοι υπογράφουν δικτύωση με το Δήμο Αριστοτέλη και οι Κορσικανοί παρουσιάζουν το πρόγραμμα σχολικών και πολιτιστικών ανταλλαγών που έχουν ετοιμάσει για εμάς.

Η Μεσόγειος σε όλο της το πολιτιστικό και συνεργατικό μεγαλείο!

Λίγο πιο κάτω – στο fish restaurant ARMYRA – ο Γιώργος στρώνει τραπέζι θαλασσινών και μας περιμένει.
Μεζέδες των καπεταναίων, φρεσκοψαρεμένα θαλασσινά από τον κόλπο της Ακάνθου, παστό ορκύνι (το απόλυτο ιερισσιώτικο έδεσμα) και μπόλικο τσίπουρο γίνονται λόγοι υποδοχής όλων μας στη πιο όμορφη βραδιά της Άνοιξης!
Να είμαστε όλοι εκεί!
Η Ιερισσός – η θαλασσινή – μας περιμένει!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα