Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Άναψε 'Η Φλόγα της Μνήμης' στα Ν. Μουδανιά -VIDEO-

Πορεία Μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία πραγματοποιήθηκε απόψε στα Νέα Μουδανιά και διοργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης "Φλόγα της Μνήμης" με αφορμή την επέτειο της 19ης Μαΐου, που έχει οριστεί ως ημέρα Μνήνης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι στιγμές στην παραλία των Ν. Μουδανιών ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές καθώς δεκάδες πολίτες άναψαν "τη φλόγας της μνήμης"  σε δάδες, κεριά και φαναράκια στο Ηρώο, στο κλειστό γυμναστήριο.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία επί της Τζαβούρα προς το Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων (Μάνα).


Ο δήμρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου. Των θυμάτων του Τουρκικού Εθνικισμού, που εκφράστηκε με ανελέητες σφαγές, πυρπολήσεις χωριών, διωγμούς και εξορίες. "Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό να κάμψει τον δυναμισμό και το υψηλό φρόνημα των Ποντίων. Κατάφεραν παρά τις αγριότητες να διατηρήσουν τα ήθη και έθιμα, την πίστη, τη γλώσσα τους, τον πολιτισμό τους" ανέφερε ο κ. Καρράς.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Σύλλογοι Ποντίων Χαλκιδικής "Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης" και "ΑΨΙΜΟΝ"

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα