Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Π Πολιτισμός

Αρναία: Παρουσίαση του βιβλίου ''ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΕΝΙ''

Στην αίθουσα "Μητροπολίτης Σωκράτης" του Δημαρχείου Αρναίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΙΣΕΝΙ" της συγγραφέως Μαρίας Αράπκουλε, που εξέδωσε η Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της Αρναίας.

Την παρουσίαση έκανε η κα Χάρις Δημητρακούδη παιδαγωγός, γνωστή από τις παρουσιάσεις της σε τηλεοπτικές εκπομπές της 4Ε.

Στη συνέχεια μίλησε η μοναχή Παρασκευή της Μονής του Αγίου Κοσμά που αναφέρθηκε στις εμπειρίες από την παραμονή της επί δύο χρόνια στην Ιεραποστολή της Μπουκόμπας, στην Δυτική Τανζανία δίπλα στον Επίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο.

Την σκυτάλη πήρε η κα Ελένη Μαντρατζή, δικηγόρος, πρόεδρος Αμφικτυονίας, η οποία παρουσίασε τα Απομνημονεύματα από την επίσκεψή της επι δεκαημέρου στην Ιεραποστολή, κλείνοντας με την προβολή βίντεο από τις δράσεις στην περιοχή.


Στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος, που είναι και η καρδιά της Ιεραποστολής.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή επαίνων στην μοναχή Παρασκευή και στην κα Γεωργία Καραγιάννη, για την διετή εθελοντική της εργασία στην Τανζανία.
Τους ομιλητές προλόγιζε η κα Νικολαΐδου Ζαχαρούλα. Τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Νίκος Αυγερινός, ο πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Στέλιος Τζιτζιρίκας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας, Αγαπητός Κιάτος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα