Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Γεροπλάτανος: 1η Γιορτή Καρυδιού

Με σύμμαχο τον καλό καιρό στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γεροπλάτανου, ο ΑΕΣ Γεροπλατανου ετοίμασε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τιμώμενο προϊόν το καρύδι που ευδοκιμεί και παράγεται στο χωριό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Καραγιάννης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων, Χρήστος Κομπόγιαννος και ο πρόεδρος της κοινότητας, Δημήτριος Αντωνάς.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Γιώργος και δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Πλούσια καρυδένια εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του Συλλόγου προσφέρθηκαν σε όλους. Στην συνέχεια υπήρξε ενημέρωση για την καλλιέργεια της καρυδιάς, την οποία παρουσίασε ο Γεροπλατανιώτης γεωπόνος Βασίλης Παπαγρηγορίου.
Το χορευτικό τμήμα του ΑΕΣ Γεροπλατάνου παρουσίασε χορούς Θράκης υπό την επιμέλεια της δασκάλας χορού κ. Άννα Πλιάκου. Λαογραφικά στοιχεία για την καρυδιά και τον καρπό της, παρουσίασε η γραμματέας του ΑΕΣ κυρία Κατερίνα Καραγιάννη

Η γιορτή συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική σε παραδοσιακούς ήχους και με πολύ χορό.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα