Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Σιθωνία: 17ο Πέρασμα Δραγουντέλι -ΦΩΤΟ-

Με σύμμαχο τον καλό καιρό διεξήχθη σήμερα Κυριακή το 17ο πέρασμα Δραγουντέλι, μετά από δύο χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών», τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

Δεκάδες περιπατητές από το πρωί επέλεξαν μια από τις διαδρομές και περπάτησαν στο Δραγουντέλι με κατάλιξη τον οικισμό του Παρθενώνα.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Από τη Συκιά ξεκίνησε η 2η διαδρομή των 23 χλμ. στις 08.30 π.μ και μέλη της εθελοντικής ομάδας Δραγουντέλι υποστήιζαν σε όλη τη διαδρομή τους συμμετέχοντες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα