Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Έριξε ροζ χιόνι στην Ιταλία - Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο -ΦΩΤΟ-

Θα μπορούσε να είναι εικόνα μιας εξωτικής παραλίας με ροζ άμμο, αλλά το τοπίο μαρτυρά πως οι εικόνες είναι τραβηγμένες σε βουνό.  

Είναι χιόνι με ροζ απόχρωση που έχει καλύψει το δάσος και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον 35χρονο Tommaso D'Errico στην Ιταλία στα Απέννινα Όρη.   Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα φέρεται να προκλήθηκε καθώς η μεταφορά σκόνης από την Αφρική επηρέασε την απόχρωση του χιονιού πέφτοντας μαζί του στο έδαφος.  

Ωστόσο ίσως η σκόνη από την Αφρική να μην είναι ο παράγοντας που έκανε ροζ το χιόνι, κάτι που έχει παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν σε άλλες περιοχές.

  Το φαινόμενο που συχνά αποκαλείται και «χιόνι-καρπούζι» ή «ματωμένο χιόνι» έχει συνδεθεί από επιστήμονες και με άλγη η οποία δεν είναι και τόσο αθώα. Και ενώ κανονικά η άλγη είναι πράσινη, όταν απορροφά ακτινοβολία αποκτά μια πιο κόκκινη απόχρωση.   Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το τι προκάλεσε την ροζ απόχρωση.  

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα La Repubblica από το alritmodellestagioni.it

Πηγή: lifo.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα