Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία στο Κατμαντού με 49 νεκρούς

Σαράντα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίσθηκαν όταν ένα προερχόμενο από την Ντάκα αεροπλάνο της εταιρείας US-Bangla Airlines συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει συμβεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο Νεπάλ.

 

Το αεροπλάνο, που μετέφερε 71 ανθρώπους –67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα– συνετρίβη κοντά στο μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της χώρας. Οι διασώστες χρειάσθηκε να χρησιμοποιήσουν εργαλεία για να κόψουν τις λαμαρίνες και να ανασύρουν τα θύματα.

«Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και εννέα άλλοι σε δύο νοσοκομεία του Κατμαντού», δήλωσε ο Μανόζ Νεπάν, εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι νοσηλεύονται 22 τραυματίες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται 33 πολίτες του Νεπάλ, 32 του Μπανγκλαντές, ένας της Κίνας και ένας των Μαλδίβων.

 

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί όμως, σύμφωνα με τις αερολιμενικές αρχές, λίγο πριν από την προσγείωση το αεροπλάνο ήταν «εκτός ελέγχου». 

Αερολιμενική πηγή που ζήτησε να μην κατονομασθεί αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη σύγχυση κατά την επικοινωνία ανάμεσα στον πιλότο και τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας όσον αφορά τον διάδρομο που είχε διατεθεί στο αεροπλάνο για να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αεροπλάνο συνετρίβη πραγματοποιώντας μια δεύτερη απόπειρα προσγείωσης και ανεφλέγη σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο κοντά στην πίστα του αεροδρομίου.

πηγή: newsit.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα