Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Μακρόν και Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν και ο επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου περνούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Ο Μακρόν επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις που όλη την προηγούμενη περίοδο τον έδειχναν να προηγείται σταθερά και να καταλαμβάνει τη πρώτη θέση.   

 

Σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών στη Γαλλία, τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται ως εξής: Εμανουέλ Μακρόν 23,75%, Μαρίν Λε Πεν 21,53%, Φρανσουά Φιγιόν 19,91%, Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64%.

 

. Ήδη, ωστόσο, πριν από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας και οι συνυποψήφιοι του Μακρόν έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξη στο πρόσωπό του στο δεύτερο γύρο, προκειμένου να αποφευχθεί το απευκταίο σενάριο της επικράτησης της ακροδεξιάς σε δύο εβδομάδας από σήμερα. 

 

Φρανσουά Φιγιόν, Μπενουά Αμόν καθώς και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες της γαλλικής πολιτικής σκηνής, όπως ο νυν πρωθυπουργός Μπ. Καζνέβ διακήρυξαν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Μακρόν. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι ο κεντρώος υποψήφιος θα κερδίσει με σχετική άνεση τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos/Spopra Steria ο Μακρόν λαμβάνει ποσοστό 62%, ενώ η Λεπέν 38%. Άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας Harris δίνει στον Μακρόν ποσοστό 64%. 

πηγή: thetoc.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα