Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Αλλαγές στο Ψηφιακό πιστοποιητικό - Πώς ταξιδεύετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε ισχύ τίθεται από 1 Φεβρουαρίου, η τροποποίηση του κανονισμού για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 και την πρόβλεψη περιόδου αποδοχής 270 ημερών για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα κράτη μέλη πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για περίοδο 270 ημερών (9 μηνών) από την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς εμβολιασμού.

Οι συστάσεις συνοπτικά αναφέρουν:

- Να μην υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί για τους κατόχους του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ

- Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδεται για τον αρχικό εμβολιασμό θα έχει ισχύ 270 ημέρες

- Εάν κάποιος δεν διαθέτετει ακόμη έγκυρο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, θα πρέπει να του επιτραπεί το ταξίδι με τεστ που πραγματοποιήθηκε πριν ή μετά την άφιξη

- Εάν κάποιος ταξιδεύει από μια «σκούρα κόκκινη» περιοχή και δεν έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, μπορεί να του ζητηθεί να υποβληθεί σε τεστ πριν από την αναχώρηση και να τεθείτε σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την άφιξη, με δυνατότητα τερματισμού της καραντίνας με αρνητικό τεστ μετά την 5η ημέρα.

- Οποιαδήποτε μέτρα περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία θα πρέπει να είναι αναλογικά. Δεν θα πρέπει να μην επιτρέπεται η είσοδος.

Έτσι, σύμφωνα με τις συστάσεις της ΕΕ, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να επιτρέπει τα ταξίδια εννέα μήνες μετά από την πιο πρόσφατη λήψη, συμπεριλαμβανομένης της αναμνηστικής δόσης. Το πιστοποιητικό αννάρωσης από Covid-19 θα ισχύει για όχι περισσότερο από έξι μήνες από την ημερομηνία του πρώτου θετικού αποτελέσματος του τεστ. Οι ταξιδιώτες χωρίς ψηφιακό πιστοποιητικό Covid ενδέχεται να υποχρεωθούν να υποβληθούν σε τεστ πριν ή το αργότερο 24 ώρες μετά την άφιξη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα