Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η εστίαση του Πολυγύρου έστειλε ηχηρό μήνυμα

Στον Πολύγυρο την Τρίτη έλαβε χώρα μια απεργιακή κινητοποίηση του συνόλου των καταστημάτων της πόλης. Έμποροι και επαγγελματίες, μαζί με αυτούς της εστίασης, χωρίς να έχει προκηρυχθεί πανελλαδικά απεργιακή κινητοποίηση από τα συλλογικά όργανα του εμπορίου, έκαναν πράξη το "Η ισχύς εν τη ενώσει". Έκλεισαν, με πολύ μικρή προετοιμασία και συνεννόηση, τα καταστήματα τους, για να δείξουν προς όλους ότι δεν είναι διαφορετικά τα προβλήματα της εστίασης από αυτά του εμπορίου, και ότι η κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα είναι πλέον πολύ δύσκολη.


Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Ηρώον της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες συνέταξαν ψήφισμα που κατέθεσαν στον αντιδήμαρχο Πολυγύρου κ. Ζαγγίλα, λόγω απουσίας του δημάρχου. Ακολούθως, κατατέθηκε το ψήφισμα στο Επιμελητήριο και στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.


Στην συνέχεια, κατατέθηκε το ψήφισμα και έγινε συζήτηση με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος βρέθηκε στον Πολύγυρο.


"Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους και να ευχαριστήσουμε για την κατανόησή του το κοινό και τους πελάτες μας" σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

Ψήφισμα Επαγγελματιών Εστίασης, Εμπόρων, Ελευθέρων Επαγγελματιών Δήμου Πολυγύρου


Σήμερα 16/11/21, οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες του Πολυγύρου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε απεργιακή κινητοποίηση με σκοπό την δημοσιοποίηση των προβλημάτων που ταλανίζουν όλους εμάς, τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, την “ραχοκοκαλιά” της οικονομίας της χώρας μας.

Μετά από μια δεκαετία ύφεσης και οικονομικής κρίσης, ήρθε και ο κορονοϊός για να δώσει ένα καίριο πλήγμα στην ζωή όλων μας. Από την πρώτη μέρα της πανδημίας, εμείς, οι έμποροι, οι εστιάτορες, οι επαγγελματίες της εστίασης, τηρήσαμε και τηρούμε ευλαβικά ΟΛΑ τα μέτρα που επέβαλε και επιβάλλει η ομάδα των ειδικών και των πολιτικών προϊσταμένων τους. Τα μαγαζιά μας ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξαν χώρος διασποράς του ιού και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποδείχτηκε αιτιακή σχέση μεταξύ της εξάπλωσης της νόσου στην πατρίδα μας και της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. Φορέσαμε τις μάσκες μας, τηρήσαμε τα πρωτόκολλα και τις εντολές των ειδικών, κλείσαμε και κρατήσαμε το μεγαλύτερο σε αυστηρότητα Lockdown στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τελικά τι έγινε; Προαχθηκαμε, χωρίς να το θέλουμε σε χωροφύλακες και πορτιέρηδες στα μαγαζιά μας που ήταν πάντα ανοικτά σε όλους και σήμερα κλείνουμε την πόρτα μας στο 40% του πληθυσμού που για δικούς του λόγους δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο αλλά παρ’ όλα αυτά ελέγχεται και μάλιστα με δικό του κόστος (παρά το ότι έχει πληρώσει την ασφάλιση του για την παροχή υπηρεσιών υγείας). Αύριο τι θα γίνει; Η τρίτη δόση θα αφαιρέσει και άλλο ποσοστό της πελατείας μας; Η τέταρτη;

Δεν γίνεται να εργαζόμαστε σε καθεστώς φόβου προστίμων και κλεισίματος της επιχείρησης μας. Δεν αντέχουμε να επωμιζόμαστε το κόστος των ελέγχων των πολιτών και ούτε είναι η δική μας δουλειά να παριστάνουμε τον αστυνόμο. Αν κ. ειδικοί και κ. βουλευτές κρίνετε σκόπιμο να μας ξαναγυρίσετε στο αποτυχημένο σύστημα του lockdown και του click away, click in shop κτλ, τότε οφείλετε να βρείτε έναν τρόπο να δικαιολογήσετε την απόφαση σας και να μας δώσετε και εμάς να καταλάβουμε πως με 7 μήνες lockdown δεν καταφέρατε τίποτα, αλλά τώρα θα τα καταφέρετε. Απαιτούμε την στήριξη των επιχειρήσεων μας γιατί με τις δικές σας αποφάσεις μας κλείνετε.

Απαιτούμε:
1. Απόσυρση του μέτρου ελέγχου πιστοποιητικών από τους επιχειρηματίες. Δεν είναι δική μας δουλειά η αστυνόμευση των πολιτών
2. Αναδιάταξη των προστίμων και απεμπλοκή των επιχειρήσεων μας από αυτά. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούμαστε εμείς για τις επιλογές των πελατών μας.
3. Μετατροπή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
4. Επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής απαλλαγής των ενοικίων για όσο καιρό υπολειτουργούν με απόφασή σας τα μαγαζιά μας.
5. Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα
6. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για 12 μήνες στους συναδέλφους που δεν άντεξαν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας
7. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα