Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Απ. Πάνας για τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής

Ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολος Πάνας με τον επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστο Παπαστεργίου, επισκέφθηκαν το υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Λουτρών της Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής, παρουσία της δήμαρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, Ηρακλή Λειβαδιώτη και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, Λεωνίδα Ζώλη.

 

 

 

​Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Βουλευτής ξεναγήθηκε στους χώρους των Λουτρών και ενημερώθηκε από την κ. Χαλκιά και τον κ. Λειβαδιώτη για όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και αφορούν τη λειτουργία των Λουτρών.
 
Τη συζήτηση απασχόλησε  και το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με το  Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού και την σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας» (ΙΠΕ).


Ο κ. Πάνας ανέφερε, πως για το επικείμενο Νομοσχέδιο, το οποίο τελικά αποσύρθηκε προσωρινά, τοποθετήθηκε με σχετική ανακοίνωση άμεσα τονίζοντας, πως πλήττει τα συμφέροντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καταργεί κάθε έννοια αποκέντρωσης, ενώ παράλληλα ευνοείται η δήμευση των περιουσιών που ανήκουν στους Δήμους. Επίσης, επεσήμανε, πως πρέπει για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, να ζητείται η συμμετοχή του Δήμου.
 
Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης και ζητήματα που έχουν προκύψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό, όπως επίσης και θέματα που αφορούν τις υποδομές του Δήμου.
 
Τέλος ο κ. Πάνας  σημείωσε, πως θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε κατεύθυνση που κινείται προς το συμφέρον του Δήμου Κασσάνδρας και της περιοχής της Αγίας Παρασκευής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα