Ο λαοφιλής Άγιος μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος γιορτάζεται σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, καθώς οι κάτοικοι τον ευλαβούνται και τον αγαπούν ιδιαίτερα.
Η ημερομηνία μνήμης του, είναι κινητή, αλλά συνήθως εορτάζεται στις 23 Απριλίου. Εάν όμως το Πάσχα πέσει μετά τις 23 Απριλίου –όπως φέτος- τότε εορτάζεται την επόμενη μέρα του Πάσχα (Δευτέρα της Δικαινησίμου).
Ο μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ.κ. Νικόδημος γιόρταζε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στον περικαλλή Ναό των Ν. Μουδανιών, ενώ ο μητροπολίτης Ιερισσού, κ.κ. Θεόκλητος τίμησε τον Άγιο Γεώργιο στον Μελισσουργό.
Ο Άγιος Γεώργιος είναι πολιούχος στον Άγιο Νικόλαο και οι κάτοικοι παρακολούθησαν τη Θ. Λειτουργία και ακολούθησαν τη λυτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.
Ο Άγιος Γεώργιος είναι πολιούχος και στα Φλογητά. Οι κάτοικοι των Φλογητών τιμούν τον Άγιο αδιάκοπα από το 1925, έτος άφιξης και εγκατάστασης ων προσφύγων στη νέα πατρίδα.
Και οι κάτοικοι της Ορμύλιας τιμούν τον Άγιο Γεώργιο στον όμορφο Ιερό Ναό με το τέμπλο της λαϊκής μακεδονικής τεχνοτροπίας. Ο Ιερός Ναός αφιερώθηκε στον Άγιο Γεώργιο, επειδή διασώθηκε κατά θαυματουργικό τρόπο από καταστροφή του Ναού, μόνο η εικόνα του.
Η Παλαιόχωρα τιμά ιδιαίτερα τον Άγιο Γεώργιο, όπως και η N. Ποτίδαια, η Όλυνθος και το Παλιούρι.
Δεκάδες εξωκλήσια είναι αφιερωμένα στη χάρη του.Οι κάτοικοι της Νικήτης γίορτασαν τον Άγιο στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου που είναι κτισμένο στο μεσαίο κλίτος παλαιοχριστιανικής εκκλησίας του 5ου αιώνα μ.Χ.
Οι κάτοικοι του Αγίου Προδρόμου τίμησαν τη μνήμη του Αγίου στο ομώνυμο εξωκκλήσι.
Δεκάδες έθιμα αναβιώνουν στη Χαλκιδική ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, που φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Το έθιμο των αλογοδρομιών στη Συκιά που έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία και γίνεται προς τιμή του καβαλάρη Άη Γιώργη. Στη Σάρτη τελείται πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρτης «Η Αφησιά» διοργανώνει εκδηλώσεις στο παλιό μετόχι της περιοχής.