Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Λιτανεία της εικόνας 'Άξιον Εστί' στο Άγιο Όρος -ΦΩΤΟ-

Η λιτάνευση της ιστορικής εικόνας της Παναγίας «'Αξιον Εστί», στις Καρυές του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα του Πάσχα ως είθισται και με την παρουσία ελάχιστων επισκεπτών.


Η περιφορά της εικόνας ξεκίνησε μετά τη Θεία λειτουργία με την καθιερωμένη επισημότητα, με κωδωνοκρουσίες και ψαλμωδίες, από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Η λιτανεία πέρασε από διάφορα κονάκια (Ιβηρίτικο, Παντοκρατορινό, κ.α.) και κελιά κοντά στις Καρυές, καθώς επίσης και από την μονή Κουτλουμουσίου, πριν επιστρέψει στις Καρυές.

 

Στάση της Ιεράς Εικόνος έγινε και στο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους, για να ευλογήσει τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους κατά του κορονοϊού στο Άγιο Όρος

Φέτος, λόγω των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού, σε κλειστούς χώρους έμπαιναν μαζί με την εικόνα μόνο τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας. Δεν τηρήθηκε, επίσης, το έθιμο των κερασμάτων, τα οποία προσφέρουν οι μοναχοί με την άφιξη της λιτανείας στα κελιά τους, ή στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτό συνέβη, τα τρόφιμα ήταν συσκευασμένα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα