Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Προσεισμικός έλεγχος σε κτίρια του Δήμου Κασσάνδρας

Τον σχεδιασμό προσεισμικού ελέγχου των δημοτικών κτιρίων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενέταξε ο δήμος Κασσάνδρας με χρηματοδότηση ύψους 54.590,71 ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη ένταξη έργου της Π.Ε Ενότητας Χαλκιδικής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


Η πρόταση για την ένταξη του προγράμματος πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου στις υποδομές του δήμου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εγκρίθηκε με απόφαση του Αναπληρωτή  Υπουργού  Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Το έργο περιλαμβάνει :
-Την πρώτη αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας των κτιρίων  και των υποδομών με  αυτοψίες ελέγχου καταλληλόλητας
 -Την καταγραφή και την αποτύπωση των κτιρίων  και την  ενημέρωση των πολιτών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας.

 

Παράλληλα έχει ήδη εξασφαλιστεί η πλήρης χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όλων των μελετών που θα κριθεί απαραίτητο να  συνταχθούν για την αποτίμηση του σεισμικού κινδύνου και για ενδεχόμενες  παρεμβάσεις σε κτίρια.


«Ο Δήμος Κασσάνδρας συνεχίζει εντατικά την προσπάθεια ένταξης σημαντικών  έργων που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας  και στην εδραίωση της ασφάλειας των πολιτών μέσα από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα. Η συστηματική και στοχευμένη δουλειά, έχει αποδώσει αποτελέσματα με την εξασφάλιση σημαντικών οικονομικών πόρων σε μία δεινή οικονομική περίοδο που διανύουμε. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί προς κάθε κατεύθυνση με απώτερο σκοπό την δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής που τα έχει ανάγκη ο τόπος μας» δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα