Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Δήμαρχοι Χαλκιδικής: Να αποφασίζουν οι δήμοι τη διακοπή μαθημάτων στα σχολεία λόγω πανδημίας

Με κοινό έγγραφό τους οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής ζήτησαν από την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως να δοθεί η δυνατότητα διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία λόγω πανδημίας στους δημάρχους.

 

Αφού, υπενθυμίζουν ότι με το άρθρο 94 του ν. 3852/2010 δίνεται ως αρμοδιότητα στους Δήμους:

"Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου εντός των διοικητικών ορίων του δήμου τους", στην περίπτωση πανδημίας, όπως ο covid19, υπερισχύουν οι διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και η αρμοδιότητα δίδεται στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως δεν μπορεί να γνωρίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες των μικρών κοινωνιών και των επαρχιακών πόλεων.


Πιστεύοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει καλύτερη γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε τόπου ζητούν να λαμβάνουν την απόφαση οι δήμοι και να προχωρούν σε αποφάσεις τοπικού χαρακτήρα- σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης-  καθώς γνωρίζουν από κοντά τις συνθήκες και μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό της νόσου.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα