Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Πολύγυρος γιόρτασε τον Άγιο Χαράλαμπο

Ο Πολύγυρος γιόρτασε την Τετάρτη τον ένα από τους προστάτες του, Άγιο Χαράλαμπο.
Πλειάδα Πολυγυρινών, μικροί και μεγάλοι, από οτ πρωί μέχρι και λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας έσπευσαν να ασπασθούν την Αγία εικόνα και το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους με συγκίνηση και ευλάβεια.

 

Την παραμονή το απόγευμα τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Κασσανδρείας, πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη, π. Ειρηναίο

 

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ανέγνωσε ευχή υπέρ καταπαύσεως της σοβούσης πανδημίας του κορωνοϊού, ζητώντας παράλληλα τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου και του Αγίου Χαραλάμπους.

Επίσης  στο κήρυγμα που ανέπτυξε για τον βίο του Αγίου τόνισε ότι ο Ιερομάρτυς Χαράλαμπος δεν δέχτηκε να αρνηθεί Τον Κύριο Ιησού που πίστευε σαν χριστιανός και λειτουργούσε στο Ιερό Θυσιαστήριο ως ιερέας.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο θαύμα που επιτέλεσε ο Άγιος στα Φιλιατρά Μεσσηνίας στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής κατοχής όταν εμφανιζόμενος στο όνειρο ενός εκ των γερμανών όχι απλώς τον μετέπεισε και διέσωσε την πόλη από βέβαιη καταστροφή αλλά ο σκληρός εκείνος άνθρωπος μετανόησε και πίστεψε Στον Χριστό, Τον μόνο αληθινό Θεό.
Κλείνοντας την προσλαλιά του δήλωσε την πλήρη αισιοδοξία του βασιζόμενος στις πρεσβείες του Αγίου Χαραλάμπους και κυρίως στην Παντοδυναμία Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για την εξέλιξη της πορείας της νόσου. Ωστόσο για ακόμη μια φορά προέτρεψε όλοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας χωρίς, όμως, να αφήνουμε την προσευχή και την ελπίδα μας μακριά από Τον Θεό.

Ακολούθως μαζί με τους υπόλοιπους πατέρες ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ιερολογιώτατο Ιεροδιάκονο πατέρα Χαράλαμπο για τα ονομαστήρια του, ως και στους απανταχού Πολυγυρινούς αλλά και σε όλους τους Έλληνες για την σημερινή μεγάλη εορτή.

aetoshal.blogspot.com

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα