Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Δήμαρχος Κασσάνδρας: Ζητεί αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων στο Δήμο

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, με επιστολή της στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς ζητεί την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων στον Δήμο Κασσάνδρας, τουλάχιστον ως την βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Η κ. Χαλκιά επισημαίνει ότι ήδη πολλά σχολεία ή τμήματα σχολείων είναι σε αναστολή λόγω κρουσμάτων ή υπολειτουργούν λόγω μη προσέλευσης των μαθητών.

 

Η επιστολή

"Ο Δήμος Κασσάνδρας την τελευταία εβδομάδα έχει ενταχθεί στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Η λήψη μιας τέτοιας απόφασης από μέρους σας, σίγουρα βασίστηκε στην προσεκτική εκτίμηση και αξιολόγηση των ιατρικών δεδομένων που είχατε στην διάθεσή σας.

Ο Νομός Χαλκιδικής και ειδικότερα ο Δήμος Κασσάνδρας ήταν από τους πρώτους στους οποίους το καλοκαίρι είχαν εφαρμοστεί αυξημένα μέτρα προστασίας και καθολική χρήση μάσκας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία και την οικονομία των δημοτών μας. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των δημοτών μας αντιμετωπίζουν υπεύθυνα και με σοβαρότητα την κατάσταση εκφράζοντας την αγωνία τους για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων.

Οι μαθητές υποχρεώνονται σε πολλές περιπτώσεις να μετακινούνται αναγκαστικά σε άλλη περιοχή από τον τόπο διαμονής τους προκειμένου να μετέχουν στο μάθημα. Η πλειοψηφία αυτών χρησιμοποιεί σχολικά λεωφορεία, όπου ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος. Πολλές φορές οι γονείς συνεργάζονται για τη μετακίνηση των παιδιών (ανάμειξη μελών διαφορετικών οικογενειών), ενώ και η πλειονότητα των εκπαιδευτικών στα σχολεία του Δήμου μας, διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και η μετακίνησή τους γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα κατά ομάδες (οδηγός + 3 επιβάτες). Πολλοί μάλιστα εξ αυτών, ιδιαίτερα ειδικοτήτων (μουσικής, ξένων γλωσσών κ.ά), για να συμπληρώσουν τις ώρες τους διδάσκουν σε δύο ή και παραπάνω σχολεία. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το «ανακάτεμα» της τοπικής κοινωνίας και την δυνατότητα ραγδαίας εξάπλωσης του ιού. Σε κάθε Γυμνάσιο συνυπάρχουν μαθητές από πολλές διαφορετικές κοινότητες, άλλες με περισσότερα κι άλλες με λιγότερα κρούσματα. Δεν υπάρχει δυνατότητα αποκοπής της μίας τοπικής κοινωνίας, από την άλλη.

Αυτή τη στιγμή στον Δήμο μας ήδη πολλά σχολεία ή τμήματα σχολείων είναι σε αναστολή λόγω κρουσμάτων ή υπολειτουργούν λόγω μη προσέλευσης των μαθητών με αποτέλεσμα να εκφράζεται αγωνία και έντονη δυσαρέσκεια από τους γονείς και την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Σας ζητώ να λάβετε υπόψιν σας όλα τα παραπάνω και να προχωρήσετε στην απόφαση αναστολής λειτουργίας όλων των σχολείων στον Δήμο μας, τουλάχιστον ως τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων."

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα