Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Συνεργασία πολιτών Πολυγύρου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Ψακούδια

Τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Ψακούδια με την τοποθέτηση κολωνακίων σχολίασε με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου". Η παράταξη μεταξύ άλλων καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το προβλεπόμενο οδικό δίκτυο στην περιοχή των Ψακουδίων.

 

Η Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολλή συζήτηση για το θέμα της διευθέτησης της κυκλοφορίας στα Ψακούδια. Ήδη ανακοινώθηκε από το Δήμο Πολυγύρου η απόφαση τοποθέτησης πλαστικών σημάνσεων διαχωρισμού της παραλιακής οδού του οικισμού, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα της διαχείρισης της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή.

 

Στη Συνεργασία Πολιτών εφαρμόζουμε πάντα την λογική του να βλέπουμε το πρόβλημα σε όλο του το μέγεθος, χωρίς να αρκούμαστε στην αντιμετώπιση του με πρόσκαιρους κι αναποτελεσματικούς τρόπους και γι' αυτό πιστεύουμε ότι η επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί με την απλή τοποθέτηση κώνων. Κάτι τέτοιο δημιουργεί απλώς μία ψευδαίσθηση διαχείρισης του προβλήματος και τίποτε περισσότερο. Για εμάς, το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με δραστικά μέτρα που θα λύσουν το πρόβλημα διαχρονικά, καθώς θεωρούμε ότι τα Ψακούδια είναι μία περιοχή με ραγδαία εξέλιξη λόγω του τουρισμού.

 

Κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση η εκπόνηση ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδίου, ώστε να υλοποιηθούν οι δρόμοι που θα προβλέπονται, ασχέτως οικονομικού ή πολιτικού κόστους. Δρόμοι οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι αναγκαίοι για την ανάπτυξη της περιοχής.

 

Αυτή είναι η μόνιμη λύση για την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού και σ' αυτόν τον στόχο θα πρέπει να προσανατολίσουμε την προσπάθειά μας. Από κει και πέρα, βλέπουμε με συμπάθεια τις εφήμερες παρεμβάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τις επικροτήσουμε, καθώς θεωρούμε ότι είναι σαν να χορηγούνται ασπιρίνες σ' έναν βαριά νοσούντα.

 

Καλούμε, λοιπόν, την διοίκηση του Δήμου να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το προβλεπόμενο οδικό δίκτυο στην περιοχή, αλλιώς το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να κρύβεται το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Η σχεδίαση και υλοποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου είναι η μόνη λύση. Είναι η ουσιαστική παρέμβαση που επιβάλλεται να γίνει και που θα έχει μόνιμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια και πράξεις εντυπωσιασμού. Μετά από έντεκα χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες".

φωτο: Μίνος Αναγνωστόπουλος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα