Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Υπουργείο Τουρισμού για τα τμήματα μετεκπαίδευσης στη Χαλκιδική

Απάντηση έλαβε ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος από την υφυπουργό Τουρισμού Ζαχαράκη Σοφία στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση σχετικά με την εξαίρεση της Χαλκιδικής από τις ανακοινώσεις για τη λειτουργία τμημάτων που θα φιλοξενήσουν τα Προγράμματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.


​Στην ερώτησή του ο κ. Πάνας είχε επισημάνει, πως σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση το Υπουργείο Τουρισμού προκήρυξε 33 Τμήματα Μετεκπαίδευσης που πρόκειται να λειτουργήσουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από τις οποίες εξαιρείται η περιοχή της Χαλκιδικής που διαθέτει ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστική δραστηριότητα.


 Έτσι, ζήτησε να προσδιοριστούν τα κριτήρια επιλογής των πόλεων-περιοχών, που λειτουργούν τα Τμήματα αυτά και αν υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου να συμπεριλάβει στις περιοχές που λειτουργούν αντίστοιχα Τμήματα, τη Χαλκιδική.
Στην υπ. αριθ. πρωτ.: 542/21-01-2021 Απάντησή του το Υπουργείο Τουρισμού επιβεβαιώνει, πως σύμφωνα με την υπ’αριθ.19987/28-12-2020 Προκήρυξη αποφάσισε την έγκριση λειτουργίας 33 Τμημάτων Μετεκπαίδευσης κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ) και με εκπαιδευτικές μονάδες.


Συγκεκριμένα στο έγγραφό της η κ. Ζαχαράκη αναφέρει, πως για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 το Υπουργείο Τουρισμού έχει προκηρύξει Τμήματα Μετεκπαίδευσης που πρόκειται να λειτουργήσουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, ενώ δεσμεύεται να εξετάσει την  ένταξη της Χαλκιδικής την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022, συνεκτιμώντας τις συνθήκες και τις υπηρεσιακές δυνατότητες του Υπουργείου.


Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Με την Απάντησή της η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη, έπειτα από τη σχετική Κοινοβουλευτική μου Παρέμβαση, αναγνωρίζει την ανάγκη εξέτασης του αιτήματος ένταξης της Χαλκιδικής στις περιοχές, όπου λειτουργούν Τμήματα Μετεκπαίδευσης ανέργων και εργαζομένων στον τουριστικό τομέα καθώς αυτή τη στιγμή προσβάσιμα στους Χαλκιδικιώτες είναι μόνο τα ανάλογα τμήματα στη Θεσσαλονίκη. Νιώθω ικανοποιημένος για μια ακόμη φορά, που το Υπουργείο έπειτα από την κοινοβουλευτική παρέμβασή μου αφουγκράζεται την ανάγκη για να ενισχυθεί ο τουρισμός της Χαλκιδικής μέσω της εκπαίδευσης και επίσημα πλέον μπαίνει στην ατζέντα του η σύσταση Τμήματος Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού και στη Χαλκιδική την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο. Θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ το συγκεκριμένο ζήτημα και θα είμαι σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη Χαλκιδική».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα